Hoe een balletje rollen kan

       Fragment van het verhaal:

's Avonds vallen ze doodmoe en als blokken in slaap, zodra ze hun kussen ruiken. Ze zijn bekaf. Het weer, de mensen, de muziek, het was geweldig. Mooier kon het niet, en dromen nog na van het mooie feest. Diezelfde nacht nog draait de wind en veranderd het weer. Als ze de volgende morgen opstaan regent het pijpenstelen.
Patricia staat voor het raam en verbaast zich over de omslag van het weer. Gisteren was het stralende zonneschijn en nu. Het is ook nog geen april, die moet nog beginnen.
  ‘Wat hebben wij een geluk gehad,′ zegt ze, naar buiten kijkend.'De opening van ons feest kan door niets meer bedorven worden,′ zegt ze zich van het natte raam afdraaiend, tegen Hans.
  ‘Zo is dat. Dat hebben we binnen,′ zegt Hans zich aankledend.
  ‘Het is maar goed dat we de vlaggen binnen hebben gehaald en ze niet hebben laten hangen,′ zegt ze met een tevreden gezicht. Wist jij dat het zulk vies weer zou worden?′ vraagt ze, terwijl ze weer naar buiten kijkt.
  ‘Nee ik niet, maar je kunt zelfs nu nog sneeuw en hagel verwachten.′
  ‘Ik heb net zo'n gevoel dat het vandaag niet zo druk wordt, denk je niet?′ zegt ze, als ze de kamer verder inkomt en zich ook aan gaat kleden. Hans gaat al naar beneden. Hij zal vast aan het ontbijt beginnen.
  ‘Ik kom er direct aan hoor,′ roept ze hem na.
Als ze in het paviljoen aankomen is Arnold ook al weer present. Ze hebben gisteren nauwelijks tijd voor elkaar gehad′ maar nu zet Patricia snel een pot koffie en laten ze de dag van gisteren nog even gezamenlijk de revue passeren.
Wat hebben ze een geweldige dag gehad en het weer was uitzonderlijk. Moet je nu kijken. Ze moett er maar niet aan denken als het gisteren zo had gehoosd. Dat had de feestvreugde aardig kunnen bederven. Nee, ze zijn er met elkaar van doordrongen dat het zo heeft moeten zijn. En dat ze heel veel geluk hebben gehad.
Ondanks het smerige weer komen er toch gasten. Dat hadden ze niet verwacht. Patricia heeft nu wat extra tijd voor gezellige gesprekjes met de gasten en ze heeft de indruk dat het erg gewaardeerd wordt en dat is iets waar ze goed in is.
De meeste blijven lang hangen. Hier is het warm en gezellig, met ook nog wat lekkers onder handbereik…

 
Terug